Boligprisene her til lands falt nominelt med 1,6 prosent september, sammenlignet med forrige måned.

Det viser den landsomfattende bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

-Boligprisene utviklet seg svakt i september i store deler av landet, og vi venter at boligprisene vil fortsette å falle frem mot nyttår, noe som er en normal sesongutvikling. Men styrken i prisnedgangen er sterkere enn vanlig og sterkere enn under det forrige boligprisfallet i Norge høsten 2013, sier administrerende direktør i Eiendom Norge Christian Vammervold Dreyer.

Korrigert for sesongvariasjoner sank boligprisene 0,5 prosent.

-Meglerne  i Partners  opplever at kjøperne denne høsten er mer selektive, dette gjelder spesielt i hovedstaden.  Ettersom det er mer å velge i, blir kjøperne mer kravstore og pirkete, noe som igjen fører til at det tar lenger tid å finne den riktige kjøperen for hvert enkelt objekt. Slik sett er vi nå inne i et mer normalt marked, der meglerne ikke trenger å gjøre alt på den ene tirsdagen etter visning. Salget spres i mye større grad utover uken og meglerne jobber mer, og hardere for kundene, sier markeds -og kommunikasjonsdirektør i Partners.

-I noen tilfeller, på de aller beste leilighetene med den beste beliggenheten, er det fremdeles større etterspørsel enn tilbud. Her er det budrunder, og objektene går over prisantydning. Men i mange tilfeller ser vi at det blir en til en forhandlinger med en enkelt budgiver, og megleren jobber for å få kjøperen opp på prisantydning.

I Partners har vi solgt 579 boliger i september i år, mot 530 i fjor. Noe som gir en økning på 9 prosent

Social9

2